KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
Balatonfüredi KSE - Telekom Veszprém 2021. 08. 14. 11:00
26 28 3 2 4 2 6 3
Közvetíti:

Telekom Veszprém
28
HC Meshkov Brest
24
SEHA Liga
(SEHA Liga elődöntő)
Sze. 04. Péntek, 18:00
Zadar
A SEHA – Gazprom Liga első elődöntőjét a Telekom Veszprém kezdte, de az első támadásból nem született gól, ellenben a Brest betalált Corrales kapujába. Az első 15 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Egyik sem tudott ellépni a másiktól, bár a vezetés mindig a Veszprémnél volt, 7:6. Mindkét együttesnél dominált a beálló játék, Andreas Nilsson és Vladimir Vranjes is elemében volt. Marguc kiválóan kezdett, szélről, befutásból és büntetőből is betalál, és a 19. percben már 5 találatnál járt. David Davis időt kért, de ebből a Brest jött ki jobban, és kétgólos előnyre tett szert a 24. percben, 9:11. Mindkét együttes agresszíven védekezett, ez látszódott a kiállítások számában is. A Brest a félidőre megfordította az állást és 12:13-re vezetett a szünetben.
 
A második félidőben 5 percig élvezhette a vezetést a Brest, ezután Nenadic visszavette az előnyt, majd Nilsson gyorsan kétgólosra növelte. Raul Alonso időt is kért gyorsan. A 42. percben háromra nőtt az előny; Corrales megfogta Vailupau hetesét, a túloldalon pedig Nilsson szedte össze a labdát és lőtt gólt, 19:16. Az utolsó 10 percre 24:20-as előnnyel ment a Veszprém. A fehéroroszok egyre inkább fáradtak, pontatlan támadásokat vezettek, illetve védekezésben is figyelmetlenebbek voltak a szokásosnál. Corrales a második félidőben remekül őrizte a kaput, illetve előtte a védekezés is összeállt. A Telekom Veszprém fokozatosan javuló játékkal, legyőzte a fehérorosz bajnokot, és bejutott a vasárnapi döntőbe! Telekom Veszprém – Meshkov Brest 28:24
Telekom Veszprém – Meshkov Brest 28:24 (12:13)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Manaskov 3, Yahia, Moraes 1, Nilsson 5, Ligetvári, Marguc 6 (2), Strlek 1, Blagotinsek, Nenadic 6, Maqueda 2, Lékai 2, Borozan 2
 
Meshkov Brest: Pesic, Matskevich – Santalov 2, Panic 5, Shkurinskiy 6, Yurynok 2, Skube 2 (1), Shumak 1, Viarheichyk, Paczkowski 1, Obranovic, Selviasiuk, Vailupau 2 (1), Malus 2, Tamashuk, Vranjes 1
 
Hétméteresek: 2/2 ill. 5/2
Kiállítások: 10 perc ill. 4 perc
David Davis: Két különböző félidőt játszottunk. Az első játékrész kész katasztrófa volt számunkra, taktikailag főleg. Felvettük a Brest ritmusát és nem játszottunk jól egyáltalán. A második félidőben elkezdtünk javulni, és Rodrigo sokat védett. Sokkal jobban kell játszanunk vasárnap, ha szeretnénk megnyerni a tornát.
 
Rodrigo Corrales: Örülök, hogy visszatért a kézilabda. A Brest ellen mindig nehéz játszani. A kulcs szerintem a stabil védelmünk volt. A második félidőben változtattunk a játékon támadásban. Sok mindenben kell fejlődnünk ha nyerni akarunk. Megmutattuk végül a karakterünket. Sokat jelent számunkra, hogy a döntőben lehetünk, és sokkal jobb teljesítményt szeretnénk mutatni vasárnap.
 
Raul Alonso: Kevert érzések vannak benne. Próbáltunk a lehető legmagasabb szinten játszani, sikerült is 45 percig. Aztán hibáztunk. Az utolsó 10-15 percben még több technikai hibát vétettünk. Ez a mai meccs lényege. Ha nyerni szeretnél egy Veszprém ellen, akkor 45 percnél tovább kell jól játszani. Büszke vagyok a játékosaimra, akik végig a jó hozzáállással harcoltak. A végén kinyitottuk a védelmet, kicsit kockáztattunk. A torna nem ér véget, küzdeni fogunk a bronzért. Gratulálok a Veszprémnek.
 
Marko Panic: Gratulálok a Veszprémnek. Az első félidőben jó teljesítményt mutattunk, türelmesek voltunk a lövésekkel. A Veszprém kihasználta a hibáinkat, ezért is tudtak végig a nyakunkon maradni. A végén szerintem az döntött, hogy az ellenfelünknél az egyéni teljesítmények jobbak voltak.
 
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?