KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS:
-
26 28 3 2 4 2 6 3
2021-2022
Közvetíti:

THW Kiel
29
Telekom Veszprém
28
Bajnokok Ligája
(Bajnokok Ligája 12. forduló)
Feb. 12. Szerda, 19:00
Sparkasse Arena Kiel
Az első 10 percben szorosan alakult az eredmény a THW Kiel és a Veszprém között VELUX EHF Bajnokok Ligája mérkőzésen. A Veszprém szép gólokkal folyamatosan előnyben játszott, a Kiel pedig futott az eredmény után. A 10. percben sikerült két góllal meglépni, miután egymás után kétszer is védett Cupara, és először Manaskovot, majd Margucot indította. Terzic kiállításából sikerült a Kielnek kiegyenlíteni a hátrányát. A 16. percben 8:8 volt az állás. A 21. percben átvette a vezetést a hazai együttes, ráadásul két góllal. David Davis kénytelen volt időt kérni, amely után fordítani tudtunk, és ismét vezetni. Öt perccel a vége előtt továbbra is döntetlen volt, 13:13. Ez már sokat nem változott, 15:15-ös állással vonultak pihenőre a csapatok.
 
A második játékrész első öt percében továbbra fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd két hiba után 19:17-es vezetéshez jutottak a hazaiak. A 37. percben ismét időt kért a Veszprém, miután két perc alatt egy 4:0-s rohanással 21:17-re húzott el a Kiel. A 45. percre sikerült nagyjából ledolgoznia a hátrányát a Veszprémnek, 25:24-re jöttünk fel. A hazaiak játéka főleg Pekeler köré épült, aki rendre ziccerbe tudott kerülni. Az utolsó négy percre kétgólos kieli előnnyel fordultak a csapatok, ebből pedig mindössze egyet tudott lefaragni a Veszprém. 29:28-ra nyert a THW Kiel, ezzel pedig megnyerte a csoportunkat.
THW Kiel – Telekom Veszprém 29:28 (15:15)
 
THW Kiel: Landin N., Quenstedt – Duvnjak 2, Reinkind 1, Landin M. 1, Weinhold 2, Ekberg 8 (4), Rahmel, Dahmke 1, Zarabec 4, Horak, Bilyk, Pekeler 7, Nilsson 3
 
Telekom Veszprém: Cupara, Sterbik – Manaskov 3, Yahia 4, Moraes 2, Gajic 1 (1), Nilsson 5, Marguc 1, Lauge 1, Strlek 2, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 2, Mackovsek 2, Lékai, Borozan 5
 
Hétméteresek: 4/4 ill. 1/1
Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc
David Davis: Az első félidő nagyjából jó volt, de a másodikat egyáltalán nem kezdtük jól. Nem sikerült ledolgozni a hátrányunkat, csak a találkozó legvégén. Elégedett vagyok, azzal, ahogyan a játékosaim küzdöttek. Mindenki a legjobbját adta. Amikor egy Kiel szintű csapattal játszol, vannak ilyen meccsek.
 
Andreas Nilsson: Gratulálok a Kielnek, hatalmas csata volt a mai. Néha jól játszottunk, de ma az ellenfelünk minden pozícióban jobb volt. Összességében megérdemelt a győzelmük. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen harcoltunk az utolsó sípszóig. Remélem, hogy a tapasztalatokat magunkkal visszük haza.
 
Filip Jícha: Nagyon boldog vagyok most, hiszen egy nagyon intenzív mérkőzés volt, egyenlő erők között. Az apró dolgok döntötték el a mait. A második félidőben 3-4 gólos vezetést tudtunk szerezni, és néha szerencsénk is volt. Büszke vagyok a játékosaimra, és minden tiszteletem a mai teljesítményükért. Nem egyszerű a világ egyik legjobb csapata ellen játszani. Nikola Bilyk és Patrick Wiencek is kidőlt, de Hendrik Pekeler végig harcolta a mai mérkőzést. Ő volt a kulcsjátékosunk a védelemben is. Jó úton járunk, és nagyon büszke vagyok mindenkire. Minden jót a Veszprémnek.
 
Niclas Ekberg: Ahogyan a mester is elmondta, két kulcsjátékosunk nélkül kellett megvívnunk a mai találkozót. Azt gondolom, hogy sokat mond a mai teljesítményünk a csapatunkról. Voltak olyan játékosok, akik eddig nem sok lehetőséghez jutottak, és most előálltak ebben a számunkra szerencsétlen helyzetben. A Veszprém remekül játszott, és így is képzeltük el a meccset, kemény és intenzív játékkal a legvégéig. Ragaszkodtunk a játéktervünkhöz 60 percen keresztül, és működött.
Egyéb
TAO-S TÁMOGATÁSOK: Határozat • Program • Veszprém Aréna
Statisztikák
Frissítve 2021.07.12.
Letöltés
 
BAJNOKSÁG (NB I)
A legjobb góllövő
Éles József       1606 Gól
NEMZETKÖZI KUPA
A legjobb góllövő
Perez Carlos       640 Gól
ÖSSZESEN
A legjobb góllövő
Éles József       2548 Gól
Névadó partnerünk
Kiemelt partnereink
Kiemelt partnereink
Balluff Kft. // Broadway Ticket Hungary Kft. // MKB Bank Zrt. // OMV Hungária Kft. // Reaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. // Ring Autó Kft. // UNI-CITY Betongyártó és Kereskedelmi Kft.
További támogatóink
3 for IT Kft. // Agroterm Kft. // Alarmtronic Kft. // Allegro Cafe Kft. // Balaton Ré-busz Kft. // Betekints Wellness és Konferenica Hotel // Continental Automotive Hungary Kft. // Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. // Cső-Kötő Kft. // Danubiana Borkereskedő és Termelő Kft. // Debreczenyi és Társa Építésszervezési, Településtervezési, Tanácsadó Kft. // Elektro-Center Kft. // Geovol Kft. // Gépbér Színpad Kft. // Hor-Koll Kft. // Industrie Elektrik Villamosipari Kft. // Ingaforg Zrt. // Isotonic Kft. // JFT Kft. // Locargo Kft. // LV International Kft. // Maximál Zrt. // McDonald's veszprémi étterme // Mono-A Vill Kft. // MTD Hungária Kft. // Noa Építő Magyarország Kft. // Növényorvos 2005 Kft. // Nutri 8 Kft. // Oliva Hotel & Étterem // Original-Tech Kft. // Pharma Nord Kft. // Pol-S Kft. // Poli Computer PC Kft. // Practical Építőipari Kft. // Presenta Kft. // RKT-Security Hungary Kft. // S.I. 55 Kft. (Hotel Historia) // Solymár-Szalay Kft. // Tensi Tours Kft. // The Cube Kft. // Vesztergombi Pincészet // WOSS Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. // Zolamedia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.


Elfelejtette jelszavát?