Hivatalos sajtóközlemény
2023-02-08 18:00

A francia válogatott Nedim Remili a Telekom Veszprémben folytatja pályafutását. A 195 cm magas jobbátlövő 3,5 éves szerződést kötött Klubunkkal, így 2026-ig erősíti a Veszprém keretét.

Dr. Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Büszkén és nagy örömmel jelentem be új jobbátlövőnk, Nedim Remili érkezését. A világklasszis kézilabdázó azonnali hatállyal érkezik hozzánk Veszprémbe az Industria Kielce csapatától, sérült játékosunk Yahia Omar pótlására. Yahia sérülése komplikált helyzetbe hozott minket, hiszen szezon közben még nehezebb olyan minőségi játékost találni, akinek az érkezésével fenntarthatók az adott évre kitűzött célok. Ezúton szeretnék köszönetet mondani a tulajdonosnak, Mészáros Lőrincnek és a tulajdonosi jogokat gyakorló társaságnak, a Duna Aszfalt Zrt.-nek, hogy ebben a bonyolult gazdasági helyzetben rendkívüli anyagi áldozatot hoztak a veszprémi kézilabda sikeréért.”

Remili 1995. július 18-án született Créteil városában és a helyi kézilabda csapatban kezdte el karrierjét. 2013 és 2016 között szerepelt szülővárosa alakulatában, majd a francia sztárcsapathoz, a Paris Saint-Germain csapatához igazolt, ahol 6 évet húzott le. Ez idő alatt hatszor nyerte meg a francia bajnokságot, 3-szor a Francia Kupát és szintén 3-szor a Francia Ligakupát. A 27 éves játékos a Párizsban töltött időszaka alatt végig a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelt. Hat szezon alatt összesen 441 találatot szerzett a Bajnokok Ligájában.

2022 nyarán újabb váltás jött Remili karrierjében, a lengyel Kielce csapatához szerződött, ami nem tartott sokáig, hiszen fél év elteltével klubunkhoz igazolt. A francia átlövő az idei BL-kiírásban eddig 26 gólt jegyzett, reméljük az egyenes kieséses szakasztól kezdve tovább gyarapítja majd találatai számát. Ugyanis az olimpiai- és világbajnok kézilabdázó a csoportkörben még nem léphet pályára az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) szabályzata szerint.

Remili a válogatottban is húzóember, eddig 69 mérkőzésen lépett pályára, ezeken az összecsapásokon 216-szor vette be az ellenfelek kapuját. A 2020-as tokiói olimpián a dobogó legfelső fokára álhatott fel, sőt az ötkarikás játékok All-Star csapatába is beválasztották, mint legjobb irányító. Világbajnoknak is mondhatja magát, hiszen 2017-ben „hazai” pályán akasztottak aranyérmet a nyakába. Csakúgy, mint az olimpián, a 2017-es vb-n is beválasztották az All-Star csapatba, ezúttal a legjobb jobbátlövőként került be. A januárban véget ért világbajnokságon ezüstérmet szereztek, miután a döntőben vereséget szenvedtek Dániától. Ezen az eseményen is bekerült az All-Star csapatba, mint legjobb irányító. Emellett még egyszeres világbajnoki és egyszeres Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát.

Sok sikert Veszprém mezben Nedim! Hajrá Építők!

Fotó: IHF

LEGFRISSEBB
GALÉRIÁK
HÍREK
Legújabb hírek Összes hír
NÉVADÓ SZPONZOR:
KIEMELT PARTNEREINK:
TOVÁBBI TÁMOGATÓINK:

ADACTA SYSTEM KFT. | AGROTERM KFT. | ALARMTRONIC KFT. | ALBENSYS TRADEL KFT. | ALLEGRO CAFE KFT. | BALATON RÉ-BUSZ KFT. | BALLUFF KFT. | BECK MÉRNÖKI MENEDZSMENT KFT. | BERILL KFT. | BETEKINTS WELLNESS ÉS KONFERENICA HOTEL | BROADWAY TICKET HUNGARY KFT. | CONTINENTAL AUTOMOTIVE HUNGARY KFT. | CONTROLSOFT AUTOMATIKA SZOLGÁLTATÓ KFT. | CORECOMM SI KFT. | CSŐ-KÖTŐ KFT. | ELEKTRO-CENTER KFT. | FARM-AGROKER KFT. | GEOVOL KFT. | GÉPBÉR SZÍNPAD KFT. | HOR-KOLL KFT. | INDUSTRIE ELEKTRIK VILLAMOSIPARI KFT.| INGAFORG ZRT. | JFT KFT. | JOST HUNGÁRIA KFT. | KÁBELSZAT KFT. | LIMELOG KFT. | LOCARGO KFT.

MAXIMÁL ZRT. | MIKROHUNGÁRIA SPORT KFT. | MHS MAGYARORSZÁG KFT. | NOA ÉPÍTŐ MAGYARORSZÁG KFT. | NÖVÉNYORVOS 2005 KFT. | NUTRI 8 SALES GRUOP KFT. | OMV HUNGÁRIA KFT. | PHARMA NORD KFT. | POLI COMPUTER PC KFT. | POL-S KFT. | PORSCHE HUNGÁRIA KFT. | PRACTICAL ÉPÍTŐIPARI KFT. | RING AUTÓ KFT. | RKT-SECURITY HUNGARY KFT. | S.I. 55 KFT. (HOTEL HISTORIA) | SOLYMÁR-SZALAY KFT. | SPORTOPUS KFT. | STIGA GARDEN CARE | TAKÁCS MŰVEK KFT. | TENSI TOURS KFT. | UNI-CITY BETONGYÁRTÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. | VESZTERGOMBI PINCÉSZET | ZOLAMEDIA KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.