Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú René Toft Hansennel

„Mindent meg akarok nyerni.”
 

 
Július 1-től hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa René Toft Hansen. Az olimpiai bajnok dán beállót kérdeztük, hogy áll a költözése új otthonába.
 
WhatsApp_Image_2018_06_13_at_09.07.50.jpeg
 
Tegnap óta hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa vagy, várod már az előttünk álló szezont?
Nagyon izgatott vagyok. Hat évet játszottam Kielben, most azonban készen állok, hogy valami újat próbáljak ki, új csapatért és célokért küzdjek egy új országban. Azt gondolom, hogy a Veszprém a tökéletes Klub számomra. Sokat játszottam itt ellenfélként, és nagyon várom már, hogy a Veszprém Arénában lépjek pályára, mivel lenyűgözőnek találom, ahogyan a Szurkolók motiválják a csapatot. Várom már, hogy pirosban játszhassak, és együtt érjük el a céljainkat, mint a bajnoki és a Bajnokok Ligája trófea.
 
Milyennek láttad az előző idényt a Kielben?
Mivel csak a Bundesliga ötödik helyén végeztünk, egyáltalán nem vagyok elégedett az előző szezonommal. Sérült is voltam az utolsó meccseken, és hiába reméltem, hogy esetleg visszatérhetek, ez nem sikerült végül. Szerettem volna játszani, így nem lehetek elégedett a tavalyi évvel. Ettől függetlenül a Kielben töltött 6 évem nagyszerű volt, sokszor nyertünk bajnokságot, és a Sparkassen Aréna is csodálatos volt. Szeretnék kézilabdázni, ezért is jöttem Veszprémbe. A magyar bajnokság nem olyan kemény, mint a német. Szeretnék a pályán bizonyítani, nem pedig a lelátóról követni az eseményeket.
 
Milyen volt a búcsú eddigi csapatodtól?
A Stuttgart ellen játszottuk az utolsó meccsünket, és reméltem, hogy pályára léphetek, ezzel rendesen elköszönve a szurkolóktól. A találkozó után, búcsút inthettem az aréna közönségének, ahogyan azt a kieli szokás tartja a távozó játékosoknál. Nehéz volt, de itt volt az ideje a távozásnak. Remélem, hogy egy napon visszatérhetek, és játszhatok ott egy utolsó mérkőzést, veszprémi színekben a BL-ben.
 
Hogy áll a költözésed az új otthonodba?
Július 1-én költöztem be, és nagyon várom már az új közeget. Láttam a házam, az országot, a Balatont és Veszprémet is. Nagyon tetszik, minden szép zöld. Egy hónappal a felkészülés előtt költöztem be, hogy rendesen fel tudjam térképezni a környezetem, mint például, hogy hol van orvosi rendelő, vagy hova menjek bevásárolni. Szeretném a várost is bejárni, és reménykedem, hogy jó idő is lesz júliusban. Olyan lesz, mint egy mini nyaralás. A családunk is meglátogat majd minket, hogy láthassák az új otthonunkat.
 
WhatsApp_Image_2018_06_13_at_09.07.49_1_.jpeg
 
A családoddal érkezel hozzánk, mit gondolsz, szeretni fogják az új közeget?
Remélem. Az biztos, hogy új lesz nekik is. Az egyetlen dolog, amitől picit tartok, hogy a lányom nem tud majd beilleszkedni az óvodában. Nem beszél magyarul, az angolt is csak megérti. Dánul és németül viszont beszél, de ezekkel azért nehéz lesz végig menni az ovin. Remélem, hogy jól fog működni a dolog, és a családom boldog lesz itt. Ha ők boldogok, akkor én is az vagyok.
 
Mik az első benyomásaid Magyarországról?
Minden szép zöld, és meleg az időjárás. Mindenki, akivel eddig találkoztam kedves volt velem, és nagyon várom már, hogy felfedezzem a tájat.
 
A csapat július végétől edzőtáborozik, majd elég sok edzőmeccset játszik. Mit vársz ezektől a találkozóktól?
Először is, remélem, hogy teljesen egészséges leszek, és teljes értékű tag lehetek a felkészülésben. Nehéz lesz az alapozás, nekem pedig főleg, hiszen át kell állnom az angol nyelvre a németről. Hozzá kell szoknom, hogy angolul kell beszélnem. Mindig nehéz új csapathoz érkezni, hiszen az új taktikát is el kell sajátítani. Ehhez idő kell. Kemény felkészülés lesz, de várom már, hogy új dolgokat tanuljak.
 
Mit szeretnél elérni a csapattal a következő évadban?
Mindent meg akarok nyerni. A bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. A BL-t nem sikerült megnyernem a Kiellel, pedig négyszer is ott voltam velük a Final4-ban, viszont ez a Veszprémnek sem sikerült eddig. Remélem, hogy együtt nyerhetjük az elsőt. Lépésről lépésre fokozatos fejlődést várok a csapattól.
 
Toft1.jpg
 
Fotó: Vörös Dávid

2018. július. 02. 10:51


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport állása  
1. Barca Lassa 20
2. Telekom Veszprém 16
3. HC Vardar
15
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
12
6. Montpellier HB
7
7. HC Meshkov Brest 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz állása   
1. MOL-Pick Szeged 36
2. Telekom Veszprém
26 
3. Grundfos Tatabánya KC 25
4. Csurgói KK
20
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös
19
6. Balatonfüredi KSE 18
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.02.12. Veszprém - Budakalász (fotó: Vörös Dávid)

2019.02.02. Csurgó - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. február 19. (kedd), 18:00
Balatonfüred
Veszprém
K&H Liga
2019. február 16. (szombat), 17:30
Vardar
27
Veszprém
29
VELUX EHF Bajnokok Ligája

Névadó partnereink