Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú Petar Nenadiccsal

„A Bajnokok Ligáját megnyerni óriási kihívás, de én készen állok rá.”
 

 
A mai napon hivatalossá vált, hogy Petar Nenadic 2018. január 1-től a Telekom Veszprémben folytatja pályafutását. Az alábbiakban a szerb irányítóval készült beszélgetésünk olvasható.
 
nenadic02.jpg
 
2018 januárjától Veszprémben játszol már. Mit jelent számodra az, hogy a magyar rekordbajnokhoz igazoltál?
Először is megtiszteltetés, hogy egy legalább 20 éve Európa legjobb együttesei közé tartozó klubhoz kerülhettem. Ez persze komoly felelősséggel is jár.
 
Mi volt a legfőbb oka annak, hogy úgy döntöttél, csapatot váltasz, és Veszprémben folytatod a pályafutásodat?
A váltás legfőbb oka a Bajnokok Ligája volt, amely kapcsán komoly ambícióim vannak, szeretném megnyerni azt. Természetesen az is közrejátszott, hogy a Veszprém az egyik legnagyobb kézilabda klub és minden játékos álma ilyen helyen játszani. Ez egy nagyon jó csapat, remek edzővel. Nem sokat kellett gondolkodnom.
 
Mik a legnagyobb céljaid Veszprémben? Hogy érzed, melyek azok a jellemzői a játékodnak, amelyekkel a leginkább tudod majd segíteni az új csapatodat?
Nem igazán szeretek magamról beszélni. Mindenkinek más és más tetszik a játékomban. Tudom, hogy képes vagyok 60 percig küzdeni, azért, hogy a csapat jó eredményt érjen el. Szerintem ez a legfontosabb tulajdonságom. Szeretném, ha a szurkolók is azt látnák, hogy küzdök a csapatért.
 
Elsősorban irányítóként szerepelsz, de a balátlövő poszt sem idegen tőled. Melyiket szereted jobban és miért?
Irányító szerepkörben vagyok itt Berlinben, kicsit többet, mint balátlövőben. Ettől függetlenül nincs kedvenc pozícióm. A mai kézilabda nagyon gyors és dinamikus, így a posztok is gyakran váltakoznak. Ezért is mondtam, hogy nincs kifejezett kedvenc helyem. A legfontosabb, hogy ott teljesítsek jól, ahova az edző betesz, onnan pedig úgyis sokszor váltakozik a helyed a meccs folyamán.
 
52d00494555f11_33941139.jpg
 
A Szegeden töltött éveid alatt játszottál a Veszprém ellen, akárcsak a 2015-ös Super Globe fináléjában? Hogyan emlékszel vissza azokra a találkozókra?
Szeged már majdnem 10 éve volt, azóta sok minden változott. Katarban a Super Globe döntőjében egy fantasztikus meccsen nyertünk. Természetesen abban a fináléban sem voltak igazi favoritok, nem lehetett tudni, ki fog nyerni. Mindenki tudta, hogy milyen a Veszprém, és hogy milyen kvalitású játékosok játszanak benne. Az egyik legjobb csapattal álltunk szemben, efelől nincs kétségem.
 
Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásodra visszatekintve?
Szerencsére sok mindenre lehetek büszke, hiszen itt Berlinben sok trófeát nyertem. Például EHF Kupát, vagy a katari Super Globe-ot kétszer. Voltam a Bundesliga gólkirálya, és legjobb irányítója is. Sok szép dolgot nyertem itt is, és Lengyelorszégban is, vagy bárhol ahol valaha játszottam. Mindenhol fejlődni szerettem volna valamiben, és jó formában játszani. Arra is büszke vagyok, hogy most a Veszprémbe igazolhattam. A Bajnokok Ligáját megnyerni óriási kihívás, de én készen állok rá.
 
Van olyan leendő csapattársad, akivel ismeritek már egymást korábbról? Nyilván az egyikük a honfitársad, Momir Ilic…
Nagy Lászlót ismerem még a Barcelonában töltött éveimből. Ő segített nekem a legtöbbet, hiszen nagyon fiatalon kerültem oda. Mondhatni ő volt a nagy testvérem kint. Kent Robin Tonnesen a csapattársam volt Berlinben 2 évig, és még szobatársak is voltunk. Nagyon jó barátom. Momir Iliccsel a szerb válogatottban játszottunk együtt sokáig. Sok játékost ismerek onnan, hogy játszottunk egymás ellen. Ismerem Ljubomir Vranjest is a Bundesligából. Azt hiszem, elmondhatom, hogy elég sok új társammal találkoztam már.
 
Egy kicsit mesélj magadról, kérlek! Milyen vagy a pályán kívül? Mivel töltöd legszívesebben a szabadidőd? Esetleg, ha ejtenél néhány szót a családodról…
Mint mindenki, én is a családommal szeretem tölteni a szabadidőmet. Most éppen új elfoglaltságok felé nézek Veszprémben, egy számomra új városban. Egy szép lakást is keresek, ahol élhetek. Tudom, hogy a Balaton és Budapest is közel van. A főváros egy nagyon szép hely, bár kisebb, mint Berlin. Ha van egy kis szabadideje az embernek, könnyű oda programokat szervezni a családdal.
 
Utolsó kérdésként, mit üzensz a Veszprém-drukkereknek?
Tudom, hogy ők a világ egyik legjobb szurkolótábora. Kétségem sincs efelől. Küzdeni fogok a Klubért, valamint szeretnék történelmet írni a csapattal, a Bajnokok Ligájának megnyerésével. Ez az én célom.
 
GettyImages_137886805.jpg
 
 

2017. december. 04. 11:21


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport állása  
1. Barca Lassa 18
2. HC Vardar 13
3. Rhein-Neckar Löwen
12
4. Telekom Veszprém 12
5. PGE Vive Kielce
12
6. HC Meshkov Brest
5
7. IFK Kristianstad 5
8. Montpellier HB 3
 
Az alapszakasz állása   
1. MOL-Pick Szeged 28
2. Telekom Veszprém
20 
3. Grundfos Tatabánya KC 19
4. Csurgói KK 
18
5. Balatonfüredi KSE
16
6. FTC 14
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2018.12.04.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2018.12.04.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2018.12.04.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2018.12.10. Veszprém - Dabas (fotó: Vörös Dávid)

2018.12.06. Veszprém - FTC (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2018. december 16. (vasárnap), 18:00
Cegléd
Veszprém
K&H Liga
2018. december 10. (hétfő), 18:00
Veszprém
40
Dabas
26
K&H Liga

Névadó partnereink