Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú Ljubomir Vranjessel

Svéd vezetőedzőnket kérdeztük a felkészülésről.
 

 
A Telekom Veszprém pénteken 17:15-től lejátssza utolsó felkészülési mérkőzését a szlovén Celje Pivovarna Lasko ellen, majd jövőhét szerdán már tétmeccsen lép pályára a Csurgó ellen itthon, a K&H Ligában. A felkészülés legvégéhez közeledve megkérdeztük vezetőedzőnk, Ljubomir Vranjes véleményét az edzőtáborokról, edzőmeccsekről és a csapat hozzáállásáról is.
 
9755.jpg
 
Kicsivel több, mint egy hónapja találkozott először az új csapat Veszprémben. Milyen volt a hangulat az első közös vacsorán?
Jó volt a hangulat. A játékosok jó pár hétig nem látták egymást, és tartalmas nyaruk volt. Jó volt őket újra látni, mindenki nagyon boldog volt.
 
Rögtön a vacsora másnapján elindultak Hollandiába, ahol egy hétig készültek. Min volt a fókusz az első hétben, és hogyan tudtak beilleszkedni a munkába az új érkezők?
Hollandiában a fizikális edzéseken volt a hangsúly, de emellett átvettük az alapvető védelmi és támadó alakzatokat. Mindent átnéztünk. Az edzőtábor és a hangulat is remek volt. Nagyon várjuk már, hogy kezdődjön a szezon. Az új játékosokról: egyből érezhető volt, hogy tökéletes a beilleszkedésük. Nagyon gyorsan befogadták őket a régóta ittlévő srácok, kedvesen fogadták őket.
 
Visszatérve Veszprémbe, folytatódtak az edzések, főleg futással és konditermi feladatokkal. Milyen hozzáállással fogadták a játékosok ezeket a kemény foglalkozásokat?
A felkészülés első heteiben fontos, hogy meglegyen az állóképesség a szezonra, mivel később nagyon nehéz megszerezni. Sokat kondiztunk és futottunk, de a játékosok hozzáállása kiváló volt. Tudják, hogy miért kell ezt csinálni. Tudják, hogy ha most nem csinálják meg, akkor nagyon nehéz lesz az idény vége.
 
A Veszprém Arénában lejátszották az első edzőmérkőzést is a Balatonfüred ellen, majd Győrben a Tatabánya volt az ellenfél. Mi a véleménye a ezekről az összecsapásokról?
Az első, veszprémi meccs rendben volt. Még frissek voltunk és sokat rohantunk. Első mérkőzésnek nem volt rossz. Persze mindig lát az ember dolgokat a pályán. Néhány játékos nem játszott az első találkozón. A felkészülési meccsek arra jók, hogy lássam, milyen szinten vannak a srácok, valamint hogy lássam, milyen hőfokon égnek. Szeptember 5-én kezdődik a szezon, addigra rendben leszünk.
 
9225.jpg
 
Részt vett a Veszprém a strasbourgi Eurotournoi felkészülési tornán, ahol a negyedik helyet szerezte meg. Melyek voltak a legfontosabb tanulságai ezen a rangos tornán való szereplésünknek?
Nagyon jól jött ez a torna nekünk. Európa 8 legjobb csapatából 6 ott volt Strasbourgban. Jó volt, hogy ekkora kihívással szembesültünk rögtön az elején. Ahhoz képest, hogy nem voltunk a megfelelő állapotban, jól teljesítettünk. Az első meccsen, a Nantes ellen, még erőnk teljében voltunk. A második találkozón esélyünk sem volt a Montpellier-vel szemben, már a kezdő sípszótól. Ők más szinten mozognak, de már évek óta együtt van a csapat magja nálunk, ez könnyen észrevehető. A Breszt ellen már a torna harmadik napja volt, próbáltam rotálni a csapatot, és így sok kérdésemre választ kaptam. Nem akartam minden áron forgatni a felállást, de a játékosok már fáradtak voltak, ilyenkor pedig könnyen szedhet össze sérülést bárki. Ezt nem akartam megkockáztatni. Összességében, jót tett nekünk ez a torna.
 
Nyakunkon a Celje elleni idénynyitó, mit vár attól a mérkőzéstől?
Még mindig az állóképességen dolgozunk, de ettől függetlenül azt várom, hogy néhány dolog jobban működjön, és néhány játékos jobban dolgozzon. Ezen felül megvan az elképzelésem, hogy mit kellene játszani védekezésben és támadásban egyaránt. Jól fog jönni a Celje elleni felkészülési meccs.
 
Mit gondol, mennyire volt sikeres összességében a felkészülés? Milyennek látja most a csapatot? Reális elvárás a kitűzött célok elérése?
Azt gondolom, hogy sikeres volt. Csapatot szeretnék építeni, és ez eddig jól halad. Sokkal másképpen harcolnak a játékosok edzésen, mint tavaly, és ez tetszik. Már nem keresnek kifogásokat, hogy ki hibázott, hanem azt mondják „rendben, legközelebb máshogy csináljuk”. Ezt jó volt látni, és ígéretes lehet a jövőre nézve. Idén nagyobb a merítési lehetőségem is, nem csak Lékai Mátét tudom irányítóban játszatni. Védekezésben és támadásban is nagyobb a variációs lehetőségem. Természetesen nagyon sokat kell még dolgoznunk. Ha megnézzük a PSG-t, vagy a Montpellier-t, akkor láthatjuk, hogy nekünk még időre van szükségünk a régi és az új srácok összeszokása miatt. Nagyon jó csapat a miénk, és szerintem idén okozhatunk pár meglepetést.
 
9954.jpg
 
Fotó: Vörös Dávid

2018. augusztus. 29. 16:43


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport végeredménye  
1. Barca Lassa 24
2. Telekom Veszprém 20
3. HC Vardar
19
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
14
6. HC Meshkov Brest
9
7. Montpellier HB 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz állása   
1. MOL-Pick Szeged 43
2. Telekom Veszprém
36 
3. Grundfos Tatabánya KC 34
4. Csurgói KK
29
5. Balatonfüredi KSE
28
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 25
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.04.15.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.04.15.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.04.15.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. április 19. (péntek), 18:00
Veszprém
Mezőkövesd
K&H Liga
2019. április 17. (szerda), 18:00
Veszprém
32
Tatabánya
27
K&H Liga

Névadó partnereink