Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Interjú Kentin Mahéval

„Vissza szeretném hódítani a magyar bajnoki címet a Szurkolóknak!”
 

 
Kentin Mahé július 1-től már hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa. A világbajnok, és friss Bundesliga győztes francia irányító készséggel válaszolt weboldalunk kérdésire.
 
flensburg_128.jpg
 
Vasárnap óta hivatalosan is a Telekom Veszprém játékosa vagy, várod már az előttünk álló szezont?
Igen, nagyon izgat ez az új kaland, és hogy új kultúrát ismerjek meg. Izgatott vagyok, hogy mindennap sztárkézilabdázókkal edzhessek és játszak. Nagyon várom, hogy egy nagy Klubban tudjam fejleszteni magam, ezért jöttem Veszprémbe.
 
Milyennek láttad az előző idényt a Flensburgban?
A legvégén nagyon jó volt, és remek emlék lesz. Elég érdekes volt a helyzetem tavaly, leginkább egy hullámvasúthoz tudnám hasonlítani. Az elején, nagyon jó lehetőségeim voltak, sokat játszottam és volt rajtam felelősség. A szezon vége felé viszont alig-alig léptem pályára. Ez elég nehéz volt nekem, éppen ezért várom, hogy lapozzak a könyvben, és jöjjön egy új fejezet. Van egy kis keserű íz a számban az elválást illetően, de ezt csak és kizárólag a kézilabdát illetően mondhatom el. Rengeteg barátunk van Flensburgban, a sporton kívül is, és nehéz volt őket ott hagyni. Ettől függetlenül örülök, hogy Veszprémben lehetek, és itt játszhatok.
 
Milyen volt a búcsú eddigi csapatodtól?
Nem sok mindent mondtam, pedig volt egy hatalmas színpad az arénánk mellett. Elég jól meg volt szervezve az ünneplés. Mindenki remélte, hogy nyerünk a Göppingen ellen, és így is lett, bár elég szoros volt. Ezután jöhetett az ünneplés. Egy hatalmas dolgot értünk el, és ezt a szurkolóinkkal ünnepeltük meg, bár sajnos nem volt sok idő rá. Vasárnapi meccs volt, így hétfőn reggel mindenkinek dolgoznia kellett. Én megfogtam a mikrofont, és csak annyit mondtam „Ami késik, nem múlik”. Azért mondtam ezt, mert Flensburg 14 éve vár egy Bundesliga címre. Meglepő volt, hogy megnyertük, de végül sikerült, aminek nagyon örültünk. Nekem ez volt az első klub trófeám.
 
Hogy áll a költözésed az új otthonodba?
Boldog vagyok. A ház készen áll, már csak apróságok vannak, mint például a bútorok elrendezése.
 
2017.03.17.64.jpg
 
A családoddal érkezel hozzánk, mit gondolsz, szeretni fogják az új közeget?
Nagyon izgatottak, és tisztelik a döntésem. Ez lesz az első alkalom, hogy külföldön élnek majd, és nem sok embert ismernek itt. Sok barátunk van Flensburgban, és nehéz volt őket hátra hagyni. Biztos vagyok benne, hogy ez a kalandunk csak még közelebb hoz majd minket egymáshoz. Ahogyan abban is biztos vagyok, hogy új barátokra fogunk itt lelni. Természetesen pár embert itt is ismerek, mint például Andreas Nilssont és barátnőjét, de jön jövőre Rasmus Lauge is, valamint René Toft Hansen és felesége is beszél németül, ami könnyebbé teszi a dolgunkat. Hozzá kell szoknunk az új kultúrához és felfogáshoz, ami ebben az új országban és Klubban fogad majd minket.
 
Mik az első benyomásaid Magyarországról?
Mindig nagyon jókat ettem, amikor itt voltam. Sokat sajnos nem láttam még az országból. Szeretnék pár helyet felfedezni a Balaton körül, valamint jobban megismerni Budapestet és Veszprémet. Biztos vagyok benne, hogy szép helyek vannak Magyarországon, és meg is fogom találni őket.
 
A csapat július végétől edzőtáborozik, majd elég sok edzőmeccset játszik. Mit vársz ezektől a találkozóktól?
Ezt még nehéz megmondani. A lehető legjobban kell felkészülnünk. Szerintem pár mérkőzést elveszítünk majd, ami teljesen normális ennyi új játékossal. Változáson megy végig a csapat, és lesz egy szoktató időszak, ahol egymásra kell hangolódnunk, és meg kell találnunk a kémiát. Várom már, hogy új beállókkal, új védelemmel, és számomra új kapusokkal dolgozzak együtt. Egy picit ismerem Vranjes mester rendszerét. Érdekes lesz.
 
Mit szeretnél elérni a csapattal a következő évadban?
Vissza szeretném hódítani a magyar bajnoki címet a Szurkolóknak! Ez nagyon fontos. Emellett szeretném megnyerni a Magyar Kupát is, és szeretnék Final4-ba menetelni a csapattal. Ott pedig már bármi megtörténhet.
 
flensburg_78.jpg
 
Fotó: Vörös Dávid

2018. július. 03. 10:43


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
Az A csoport állása  
1. Barca Lassa 20
2. Telekom Veszprém 16
3. HC Vardar
15
4. PGE Vive Kielce 14
5. Rhein-Neckar Löwen
12
6. Montpellier HB
7
7. HC Meshkov Brest 7
8. IFK Kristianstad 5
 
Az alapszakasz állása   
1. MOL-Pick Szeged 36
2. Telekom Veszprém
26 
3. Grundfos Tatabánya KC 25
4. Csurgói KK
20
5. HE-DO B. Braun Gyöngyös
19
6. Balatonfüredi KSE 18
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.02.12.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.02.12. Veszprém - Budakalász (fotó: Vörös Dávid)

2019.02.02. Csurgó - Veszprém (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. február 19. (kedd), 18:00
Balatonfüred
Veszprém
K&H Liga
2019. február 16. (szombat), 17:30
Vardar
27
Veszprém
29
VELUX EHF Bajnokok Ligája

Névadó partnereink