Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Búcsú interjú Mikler Rolanddal

„A legmeghatározóbb öt évem volt, így nehéz elbúcsúzni a csapattól, a várostól és mindenkitől, aki ezt az együttest körülvette.”
 

 
Mikler Roland öt szezont követően négyszeres magyar bajnokként és négyszeres kupagyőzteséként távozik a Telekom Veszprém csapatától. Ennek alkalmából beszélgettünk vele hosszabban a nálunk töltött éveiről.
 
2018.10.01.gym.18.jpg
 
Pár nappal a Bajnokok Ligája döntője után, amely egyben a csapat utolsó idénybeli meccse is volt, hogyan értékeled a Telekom Veszprém 2018-19-es szezonját?
Sokan elmondták már, hogy valahogy úgy fogjuk fel ezt a szezont, hogy honnan hova jutott a csapat. Már az is egy szenzációs dolog, hogy eljutottunk a Final4-ig. Addig egy olyan teljesítményt produkált az együttes, olyan fejlődést, hogy ez tényleg emberfeletti volt. Mégis, valahogy az az érzése ilyenkor az embernek, hogy ha már eljutottunk oda, és ott voltunk, kezünkben a lehetőség, akkor miért nem sikerült megragadni azt. Nyilván ezen még egy pár napig, hétig el lehet gondolkodni, meg fel is kell dolgozni, aztán pedig mindenkinek a következő feladatára koncentrálni. Akik még válogatotthoz mennek, azoknak a nemzeti csapatra, akik nyaralni mennek, azoknak meg arra. Minél hamarabb az új feladatra kell összpontosítani.
 
És pár nappal azután, hogy utoljára álltál a kapuban Veszprém-mezben, hogyan tekintesz vissza az itt töltött 5 évedre?
Olyan öt év volt ez az életemben, és pályafutásomban, amely a legszebb és legeredményesebb. A legmeghatározóbb öt évem volt, így nehéz elbúcsúzni a csapattól, a várostól és mindenkitől, aki ezt az együttest körülvette. Voltak szebb és nehezebb időszakok is, de mindig azért dolgoztam, hogy jobb legyek.
 
Anno miért döntöttél úgy, hogy ide igazolsz? Milyen tervekkel érkeztél ide?
A Veszprém akkoriban jóval kimagaslott a magyar mezőnyből. Az én célom az volt, ami a Veszprémé. Bajnoknak lenni, kupát nyerni, Bajnokok Ligáját nyerni. Mindent megnyerni, ahol elindul a csapat. Egyeztek a céljaink. Sajnos egy pici, de talán a legnagyobb dolog nem sikerült, ezzel viszont már sajnos nem tudunk mit csinálni.
 
2019.02.24.brest_47.jpg
 
Milyen emlékeid vannak az első meccsedről?
A legelső meccsem, ami megragadt, a Sparkassen kupa Németországban. Az volt a bemutatkozás számomra. Onnantól kezdve pedig rengeteg magyar bajnoki mérkőzés, és Bajnokok Ligája, amikor a SEHA Ligában indultunk, akkor a rengeteg utazás. Sokat jelentettek, és sokat számítottak a pályafutásomban, a fejlődésemben. Egyik csapatot sem lehet lebecsülni, mert egy jó bajnokság volt, illetve megélni azt, hogy egy hosszú utazás után egyből meccset játszani. Minden egyes mérkőzés csak hozzáadott a fejlődésemhez.
 
Ki vagy kik voltak azok, akik a legtöbbet segítettek neked a kezdetekkor, vagy akár a teljes itt töltött idő alatt?
Én mindenképpen Porobic Harist emelném ki. Őt maximálisan az első helyre teszem, hiszen együtt érkeztünk. Kilenc évet együtt dolgoztunk, jóban és rosszban egymás mellett voltunk. Neki is és nekem is voltak nehéz időszakok, de mindig úgy éreztem, hogy elsőként fordulhatok hozzá, és fordultam is. A Klubon belül az irodában mindenki pozitívan és segítőkészen állt hozzám. Bárkihez fordultam pozitív dolgokat kaptam. A társaim mindig buzdítottak, és mindig jól esett, ha segítő kezet nyújtottak, vagy gratuláltak. Az edzőimtől mindig megkaptam a segítséget a pályafutásomban, és mindig megadták a lehetőséget, hogy bizonyíthassak. Csakis pozitívumokat tudok említeni.
 
Szerinted melyik volt a legjobb idényed az itt töltött 5 éved alatt?
Én a legelsőt, és a legutolsót tartanám a legjobbnak, hiszen valahogy mindkettő ugyanúgy végződött. Jól ment a szezonban, a csapat bejutott a Final4-ba, de végül nem sikerült megnyerni a BL-t. Valahogy ugyanolyan a szám íze, de talán az idei az, ahol azt éreztem, hogy a legkiegyensúlyozottabb volt a teljesítményem, onnantól kezdve, hogy megtörtént egy elég fontos változás a csapat életében.
 
MZS_1481.jpg
 
És melyik volt a legjobb meccsed?
Az idei szezonban az idegenbeli Flensburg elleni mérkőzést mindenképpen a legjobbnak gondolnám, valamint a kinti Löwen elleni, 22 védéssel záródó találkozót is. Az első idényemben a PSG ellen is voltak fontos meccsek. Ezeket emelném ki.
 
A legfájóbb és a legszebb emléked Veszprém-mezben?
A legfájóbb a három, Bajnokok Ligája döntőben elszenvedett vereség. A legszebb emlékek pedig mindig azok voltak, amikor a csapat valahogy megérkezett a Final4-ba. Mindig jobban megragadtak azok a pillanatok, amikor az út azon szakaszához érkeztünk. Valószínűleg a Final4 azért nem tartozik a legszebbek közé, mert háromszor sem sikerült feltennünk az i-re a pontot, pedig döntőbe tudtunk jutni. Amikor bejutsz a Final4-ba, az egy nagyon jó érzés. Jó ott játszani is, de ha nem sikerül elérned, amit szeretnél, akkor eltörpülnek ezek a dolgok.
 
Sok nagy játékos lövését próbáltad védeni, és védted is. Kinek a lövéseit a legnehezebb hárítani?
Nem mondanék nevet, mert még a végén azt hiszi, hogy félek tőle. (Nevet)
 
cologne.barca.196.jpg
 
És a Telekom Veszprém edzésein?
Momir Ilic lövései nagyon speciálisak. Őt nehéz védeni. Vonalról a Nilsson lövéseit nehéz fogni. Minden védés nehéz.
 
Mi fog a legjobban hiányozni Veszprémből?
Közhelynek fog hangzani, de minden. A csapat, az azt körülvevő miliő, de tényleg minden. Minden hiányozni fog, de sajnos ilyen világ a profi világ, menni kell tovább és csinálni a következő feladatot.
 
Zárásként még pár gondolat búcsúzóul?
Csak köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segítette a pályafutásomat, akár egy jó szóval, egy pacsival, vagy csak egy kacsintással. A Szurkolóknak, hogy támogattak, de azt is, amikor nem, mivel az is csak hozzátett a karrieremhez. Minden, a csapatot körülvevő embernek, a társaimnak, mindenkinek, aki a segítette a munkánkat, hogy egy egységet tudjunk alkotni. Tényleg köszönet nekik mindenért.
 
szeged.00130.jpg
 

2019. június. 05. 15:59


Tabellák

BL tabella
SEHA liga
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. HC Vardar 0
2. Telekom Veszprém 0
3. PGE Vive Kielce
0
4. HC Meshkov Brest 0
5. HC Motor Zaporozhye
0
6. Montpellier HB
0
7. FC Porto Sofarma 0
8. THW Kiel 0
 
Hublot Replica
A B csoport állása
 
1. Telekom Veszprém 6
2. Eurofarm Rabotnik 3
3. PPD Zagreb
3
4. Meshkov Brest 0
5. Metaloplastika
0
6. Spartak Moscow
0
 
Az alapszakasz végeredménye   
1. Telekom Veszprém 8
2. MOL-Pick Szeged
3. FTC-HungaroControl 4
4. Dabasi KC VSE
4
5. Balatonfüredi KSE
4
6. HE-DO B. Braun Gyöngyös 2
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2019.09.10.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2019.09.10. Veszprém - Tatabánya (fotó: Vörös Dávid)

2019.08.31. Veszprém - Vác (fotó: Vörös Dávid)

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2019. szeptember 15. (vasárnap), 17:00
Veszprém
Motor
Bajnokok Ligája
2019. szeptember 10. (kedd), 18:00
Veszprém
33
Tatabánya
22
K&H Liga

Névadó partnereink