Közelgő mérkőzések
Összes
2015. feb letöltés

Hírek

Beharangozó 2. rész: Magyarország az Európa-bajnokságon

Hat veszprémi játékossal a keretben vágnak neki a magyarok az EB-nek.
 

 
Pénteken kezdődik a kézilabda Európa-bajnokság Horvátországban. A magyar válogatott a D jelű csoportban fog szerepelni, és Varasdon játssza mérkőzéseit, sorrendben a Dániával, Spanyolországgal, majd Csehországgal.
 
A magyar válogatott az elmúlt két hetet edzéssel, összekovácsolódással töltötte. Az EB-re mindössze 16 főt nevezhet Ljubomir Vranjes, az újdonsült szövetségi kapitány, azonban mind az összetartáson, mind pedig a két felkészülési mérkőzésen 18 fős bő kerettel dolgozott.
 
cikk1.jpg
 
A játékosok összetétele megváltozott az utóbbi évekhez képest, hiszen több rutinos válogatott is lemondta a szereplést. Nagy László 199 válogatott mérkőzés után érezte úgy, hogy helyet kell adnia fiatal társainak, Zubai Szabolcs és Fazekas Nándor szintén lemondták a válogatottban való szereplést, míg Iváncsik Gergő és Gulyás Péter a nyáron fejezték be kézilabda pályafutásukat. Harsányi Gergely kimaradt a keretből. Az ő rutinjukat kell majd a fiatalabb nemzedéknek pótolni.
 
A nagy kimaradókat 3 újonc is megpróbálhatja pótolni a keretben: Fekete Dávid, Bartók Donát és Országh Ádám egyaránt az első világversenyükre készülhetnek. Mind a három játékos bizonyította a felkészülés során, hogy helyet kíván magának az utazó keretben.
 
A 18 fős csapatban összesen 6 veszprémi játékos készülhetett. Jamali Iman, Schuch Timuzsin, Ancsin Gábor, Ligetvári Patrik, Mikler Roland és Lékai Máté. Lékaira vezérszerep várhat az idei Európa-bajnokságon. A fiatalításon éppen áteső kézilabda-válogatottnak nagy szüksége van a rutinra, és a húzóerőre, amit Lékai az idei Bajnokok Ligája szezonban rendre hoz a Veszprémben. Mellette a védelem oszlopa lehet Schuch Timuzsin, aki a két felkészülési meccsen a csapatkapitányi szerepet is betöltötte.
 
cikk2.jpg
 
Ha már felkészülés, a magyar csapat 2 barátságos mérkőzést vívott az EB előtt. Mindkettőt Svédországban játszotta, Jönköpingben és Partilleban. Az első összecsapáson 29:29-es döntetlen született, bár a magyarok már 4 gólos előnyben is voltak. Remek támadójátékkal rukkolt elő a fiatal csapatunk, és nem ijedt meg a nagyobb nevű riválistól. A Veszprémből Jamali, Lékai, és Ancsin is egyaránt 2 gólig jutott. A második találkozón az első perctől kezdve vezetni tudtak a svédek, a magyarok csak megközelíteni tudták őket, így a végeredmény 31:29 lett. A Veszprémből Ligetvári és Ancsin 1, Jamali 2, valamint Lékai 5 gólt szerzett.
 
Első ellenfelünk szombaton, január 13-án, 20:30-kor Dánia lesz. Az északiak felkészülés gyanánt a franciaországi Golden League tornán vettek részt, ahol érdekes eredmény született. A tornán rajtuk kívül a házigazda franciák, a norvégok és Egyiptom vett részt. Egyiptomot mindegyik ellenfele megverte, így a dánok is. Ezután Dánia kikapott Norvégiától, másnap azonban legyőzte a világbajnok franciákat. Jobb gólkülönbségének köszönhetően a torna első helyét szerezték meg, de mivel a „nagyok” körbeverték egymást, így csak holtversenyben élvezhette a dán válogatott a diadalt.
 
cikk3.jpg
 
Második ellenfelünk Spanyolország lesz, jövőhét hétfőn, január 15-én, 18:15-kor. A spanyolok hazai rendezésű tornán fogadták Fehéroroszországot, Argentínát és Lengyelországot. Az eredmény egyértelmű, mind a három meccset magabiztosan nyerték a hispánok, így szép győzelmekkel készültek az előttük álló sorozatra.
 
Harmadik ellenfelünk Csehország lesz majd, jövőhét szerdán, január 17-én, 18:15-kor. Egybehangzó vélemény mind a játékosoktól, mint pedig a szakíróktól, hogy a csehek lesznek az igazi ellenfeleink, velük kell majd a csoport harmadik helyéért küzdenünk. A csehek szintén két barátságos meccset játszottak az kontinenstorna előtt. Déli szomszédjukkal, Ausztriával mérkőztek meg kétszer, és jöttek ki győztesen a párharcból mindkét alkalommal. Az első összecsapást 35:21-re, míg a másodikat 23:26-ra nyerték.
 
Összegezve elmondható, hogy a magyar kézilabda-válogatott egy új szövetségi kapitánnyal és újonc játékosokkal is tovább jutna csoportjából, azonban ennél sokkal fontosabb, hogy a csapat magja összeszokjon. Idén világbajnoki selejtezőn kell kiharcolni az indulás jogát, ahol a 2020-as tokiói olimpiára való indulást kell elérni. Ellenfeleink az Európa-bajnokságra jó felkészülést zártak, így biztosan kemény mérkőzések várnak a fiúkra.
 
A magyar válogatott mérkőzéseit az M4 Sport élőben közvetíti!
 
Hajrá magyarok!
 
cikk4.jpg
 
Fotó: keziszovetseg.hu

2018. január. 12. 14:55


Tabellák

BL tabella
Bajnokság tabella
A B csoport állása  
1. PSG Handball 18
2. SG Flensburg-Handewitt 14
3. Telekom Veszprém
13
4. THW Kiel 11
5. PDE Vive Kielce
8
6. HC Meshkov Brest
7
7. RK Celje Pivovarna Lasko 5
8. Aalborg Handbold 4
 
Az alapszakasz állása  
1. Telekom Veszprém 30
2. MOL-Pick Szeged
26 
3. Grundfos Tatabánya KC 24
4. Balatonfüredi KSE
24
5. Eger SBS Eszterházy
17
6. CYEB Budakalász 15
 

Statisztikák

Bajnokság (NB I)
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Éles József - 1606 gól
Nemzetközi kupa
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Perez Carlos - 640 gól
Összesen
A legjobb góllövő
Frissítve: 2017.12.23.
Éles József - 2548 gól

TAO-s Támogatások

Veszprém Handball Team Zrt. 

Legfrissebb képgalériák

2017.12.21. Veszprém - Orosháza 37-20

2017.12.17 Csurgó - Veszprém 19-33

2017.12.14 Veszprém - Cegléd 41-15

2017.12.10. Grundfos Tatabánya KC - Telekom Veszprém 28:31

weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés weboldal készítés, honlapkészítés, webáruház készítés
Következő mérkőzés
Előző Mérkőzés
2018. február 3. (szombat), 18:00
Gyöngyös
Veszprém
K&H Liga
2017. december 20. (szerda), 18:00
Veszprém
37
Orosháza
20
K&H Liga

Névadó partnereink